عوارض معنوی پرخوری
کثرت طعام و پرخوری، دل را می میراند، نشاط را از انسان می گیرد و فهم و بینش و درایت را از انسان سلب میکند و این انسان اهل حکمت و بینش و توجه نمی شود.
سخنرانی صوتی
#علامه_حسنزاده
کثرت طعام و پرخوری، دل را می میراند، نشاط را از انسان می گیرد و فهم و بینش و درایت را از انسان سلب میکند و این انسان اهل حکمت و بینش و توجه نمی شود.
سخنرانی صوتی
#علامه_حسنزاده
خانم مؤمنه ای نوشت: «تنها “صاحبان قلب سلیم” مشتاقانه تسلیم به حکم تعدد زوجات میشوند و حتی خودشان بدنبال همشوی مناسب برای خود میروند!! نه افرادی مثل ما که از سر تا پا نیازند! و هیچوقت تحمّل #رقیب_عاطفی را ندارند!!!
چرا این خانم میگوید «تحمّل رقیب عاطفی» را ندارد!!؟
چون ایشان به #ظرافت_توحیدی در کار تربیتی خدا در حکم #تعددزوجات توجه ندارد
#خدا تنها کسی است که رقیب نمیپذیرد!!
این غیرت خانمها در برابر حکم خدا بر ضرورت تعدد زوجات در اجتماع، ناشی از چیست؟
اول، بخاطر اشتباه نگاهشان در #بدن_گرایی (و احساس رقابت در رابطه های بدنی) نسبت به همسر دیگرِ شوهرشان
و دوم، و مهمتر، بخاطر #شرک_خفی در آن وصف «رقیب ناپذیریِ خدا» است، که زنان خودشان را در «رقابت جنسی و عاطفی» دیده اند و خودشان را هم #شریک_خدا در این وصف #رقیب_ناپذیری_خدا پنداشته اند!!!
اهل ایمان در تسلیم تام نسبت به #حکم_خدا دارند همین لایه های پنهان #شرک_به_خدا را از وجودشان پاک و تطهیر میکنند. چرا که ایشان این هشدار خداوند در قرآن را نسبت به شرک پنهان در اهل ایمان جلوی چشمشان دارند که فرمود:
«وَ ما يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِكُون» (یوسف، ۱۰۶)
حکم خدا فطریست، که آمده تا مرزهای خودیت را در زن و مرد پاک کند، و آنها را به حریم ولایت الهی برساند. و اتفاقا حُکم #تعددزوجات برای حد زدن به این حس مالکیت و تمامیت خواهی زن است، چون آن تمامیت خواهی ناشی از انانیت و خودمحوریست.
حکم فقهی مسلّم و اجماعی در فقه اسلام است، که مرد ولو فقط یک زن هم داشته باشد، زن فقط مالک یک چهارم از شبها است، و مرد میتواند سه شب دیگر را هرجای دیگری که بخواهد بیتوته کند. این یعنی، اسلام از همان ازدواج اول هم با این حس تمامیت خواهی زن مبارزه کرده، که فکر نکند مالک تمام وقت شوهرش شده، و شوهر ملک طلق اوست!!! لذا وقتی که همسر دوم و سوم و چهارم دائمی هم وارد زندگی مشترک با مرد میشوند، آنها دارند حق قسمت یک چهارم خودشان را میگیرند، نه آنکه حقی از جانب زن اول کم و ضایع شده باشد. و بر مرد هم #واجب_شرعی است که زمان ها را رعایت کند و در وقت هر زنی پیش هم او باشد.
کتاب لمعه، بخش نکاح، موضوع قَسم (قسمت زمانی بین زوجات) : و يجب للزوجة الواحدة ليلة من أربع ، و له ثلاث ليال يبيتها حيث شاء ، و للزوجتين ليلتان من الأربع و له ليلتان ، و على هذا فإذا تمت الأربع فلا فاضل له لاستغراقهن النصاب.
در این مبارزه با #شرک_پنهان، هم زنان همشوی باهم، مبارزه با نفس دارند، که غیرت و حسادت و رقابت شیطانی نورزند، و با هم اخوت ایمانی و خواهری داشته باشند؛ و هم مرد در فشار مسئولیت ها و رعایت عدالت فقهی و جلب رضایت الهی قرار دارد، که بتواند #خانواده_ای_توحیدی بنا کند؛ همه ی اینها باهم است، که موجب خروج از دنیا، و ورود به حریم ولایت الهی خواهد بود (به بیان امام خمینی در چهل حدیث).
صفر الخیر گفته اند نه صفرالنحس !
ماه “صفرالخیر” از راه رسید .
ورود این ماه و خروجش همواره با برخی از اوهام و تخیلات بنام “نحس بودن” آمیخته شده تا جایی که عده ای از ماه صفر در وحشت قرار می گیرند و عده ای دیگر در شب آخر ماه درب مساجد را می کوبند و یا شمع روشن می کنند و….
جا دارد در این عصر که عصر دانش و توجه به واقعیات است، خود را از زنجیر این “توهمات” خَلاص کنیم .
کلمه “صفر” دارای یک پسوند است و آن کلمه “خیر” است که به او متصل شده و این اتصال دلالت از “خیر بودن” این ماه دارد.
اگر در ماه صفر رحلت پیامبر اعظم(ص) را داریم، ولادت امام باقر(ع) و پیروزی حضرت امیر (ع) بر خوارج را هم داریم .
احادیثی که ما را بر دعا و پرداخت صدقه در این ماه رهنمون می کنند، اختصاص به ماه صفر ندارد؛ در همه ماه ها دعا و صدقه از سنت نبوی(ص) و اهل بیت(ع) بشمار می رود.
مفسر بزرگ قرآن مجید و فیلسوف بزرگ قرن حاضر علامه طباطبایی(ره) می نویسد :
از نظر عقلی نمیتوان دلیلی اقامه کرد که فلان زمان نحس است و فلان وقت سعد؛ چون اجزای زمان مثل هم هستند و ما هم که بر علل و اسباب مؤثر در حوادث احاطه علمی نداریم تا بگوییم فلان قطعه از زمان نحس است و قطعه دیگر سعد.
امّا از نظر شرعی دو آیه در قرآن داریم که ظاهرش بر این است که ایامی خاص (هفت شبانه روز) که عذاب بر قوم ثمود ارسال شد، روزهای نحسی بودهاند؛ ولی این آیه دیگر نمیرساند که حتی همان روزها در هفته بعد و در ماه بعد و… ایام نحس هستند.
چون اگر تمام آن ایام نحس باشند در تمام سال، لازمهاش این است که تمام زمانها نحس هستند.
روایات هم نتیجهاش این است که نحس بودن ایام به خاطر کارهای زشتی است که در آن واقع شده است و سعد بودن ایام به خاطر کارهای نیک دینی یا عرفی است، امّا این که قطعهای از زمان خاصیت تکوینی سعد و نحس داشته باشد، قابل اثبات نیست.(المیزان جلد۱۹ذیل آیه۱۰قمر)
چند دستور کاربردی جهت ِاصلاح حضور ِقلب :
نکته اول
پنج دقیقه ، قبل از شروع نماز ، در سجاده خویش بنشینید و در عظمت تکلم خالق با مخلوق تفکر نمایید و متذکر شوید که امر مهمی را می خواهید انجام دهید.
نکته دوم
در نماز ، اختیاراً توجه تان را به چیز دیگر ندهید و اگر غیر اختیاری به موضوع ِدیگری متوجه شدید ، دو مرتبه به توجه ِسابق تان برگردید تا در نهایت در تمام نماز ، با او حاضر گردید !
همچنین لازم است که بدانیم ، این امر ، نیازمند تمرین و ممارست جدی دارد و ما قرار است با داشتن حضور قلب مان ، نفس ناطقه ای بسازیم که در تمام ابدیت با او روبرو و رفیق باشیم و با بایستی با این صلوات ، تا ابد زندگی نماییم ؛ پس وسعت حضور ِهر نماز را به وسعت وجود قیامت تان بدانید !
نکته دوم
در نماز ، نیازی نیست که به معانی توجه کنید ؛ مگر ما در هنگام تکلم با دیگران ، به الفاظ و معانی توجه داریم ؟! خیر ؛ ما تنها توجه مان را به سمت مخاطب جلب می کنیم و الفاظ و معانی ، خود به زبان مان جاری میگردد!
آری ؛ اگر هنگام تکلم متوجه ِ معانی باشیم ، از مخاطب خود غافل خواهیم شد !
لذاست که آن عارف در جواب ِکسی که به ایشان عرض کرده بود ، در تمام نماز متوجه معانی هستم ، فرموده بود : پس تو کی نماز می خوانی !؟
نکته ی سوم
اذکار و سُوَری را که در نماز میخوانیم ، هر چند وقت یک بار ، تغییر دهید تا از حجاب ِ اینکه الفاظ نماز را از روی عادت بگوییم ، خارج شویم !
نکته چهارم
رعایت آداب نماز و مستحبات آن ، در حاضر شدن قلب ، بسیار موثر است .
همچنین خود را مقید کنید که تمام افعال نماز را با آرامش و صدایی آرام و لحنی خوش بخوانید و یک لحظه ، چشم تان را از روی مهر بر ندارید.
نکته پنجم
گفتن اذان و اقامه در حضور قلب بسیار موثر است و خیال سالک را در جمع کردن خواطر ، جمع می کند !
نکته ششم
ذهن انسان ، بسیار لجباز است ؛ و زمانی که متوجه شود که می خواهیم او را از خواطر خالی سازیم ، شروع به لجن پراکنی و خلق ِخیالات متعدده می نماید ؛ پس یکی از بهترین طرق در جهت اصلاح ، این است که به آن بی محلی کنید و بود و نبود خیالات برای شما فرقی نداشته باشد و بدانیم که اگر در فکر ِمبارزه ، با تک تک آن ها برآییم ، قطعا شکست خواهیم خورد ؛ هر چند که شکست در بدست اوردن ِ حضور قلب ، خود پیروزی است.
نکته هفتم
ما تنها بایستی ، شرایط ایجاد حضور قلب را فراهم کنید و حضور قلب را از خدای سبحان ببینیم و بخواهیم و اگر ما بخواهیم تا با خودی خود در راه حرکت کنیم ، بیشتر زمین خورده و منیّت خود را صیقل داده ایم.
از محضر امام عصر علیه السلام می خواهیم تا با توجه ولایی شان ، ما را در اصلاح و همت در انجام این وظیفه مهم ، یاری نمایند .
فرازهایی از بیانات صبح امروز رهبر معظم انقلاب، در دیدار نخبگان جوان:
عدهای از 100 سال پیش میگفتند اگر میخواهید پیشرفت کنید باید بروید ذیل غرب و امروز هم تفالههای آنها همین را ترویج میکنند. 50 سال در دورهی پهلوی ذیل غرب بودیم؛ چه پیشرفتی کردیم؟
وابستگی سیاسی به برکت انقلاب از بین رفت اما رفع وابستگیهای دیگر سخت است. وابستگی بیچارگی میآورد. یکی از عناصر اصلی نجات از وابستگی همین پیشرفت علمی است.
صنعت کشور دچار آفت مونتاژکاری است و این باعث عدم تحقق ارتباط صنعت و دانشگاه میشود. باید در یک بازهی زمانی 10 ساله، رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری تغییر پیدا کند.
ما توانستیم سلطهی آمریکا را قطع کنیم و علاوه بر این، با وجود خصومتورزی آمریکا قدرتمند شویم و پیشرفت کنیم.
همهی این پیشرفتها در دوران تحریم اتفاق افتاده.
نمیخواهم وقت را صرف پاسخگویی به اباطیل و یاوهگویی رئیسجمهور بیچاک دهن آمریکا کنم. این ضایع کردن وقت است که انسان بخواهد پاسخ او را بدهد.
آمریکا کارگزار صهیونیسم بینالملل است؛ آمریکا بهوجود آورندهی داعش و جریان تکفیری است؛ شما توقع دارید آمریکا از آن نیرویی که جلوی داعش ایستاده عصبانی نباشد؟
عصبانیاند چون امروز جمهوری اسلامی توانسته نقشههایشان را در لبنان و سوریه و عراق و… به هم بزند.
همه یقین داشته باشند که این بار هم آمریکا تودهنی خواهد خورد و از ملت ایران شکست خواهد خورد.
رئیسجمهور آمریکا بلاهت نشان میدهد اما این موجب نشود از مکر آمریکا غافل شویم.
دولتهای اروپایی بر مسئلهی برجام تأکید کردند و سخنان رئیس جمهوری آمریکا را محکوم کردند. ما از این مقدار استقبال میکنیم اما این کافی نیست که فقط بگویند او برجام را پاره نکند.
برجام به نفع آنهاست. تا طرف مقابل برجام را پاره نکند ما آن را پاره نمیکنیم اما اگر او برجام را پاره کرد ما آن را ریزریز میکنیم.
اولاً اروپا باید در مقابل اقدامات عملی آنها بایستد؛ ثانیاً از ورود به مسائل دفاعی ما باید پرهیز کند؛ اینکه بیایند همان حرف را بزنند که چرا ایران در منطقه حضور دارد، خب چشمتان کور که حضور دارد؛ یا بگویند ایران چرا موشک دارد؛ خب شما چرا موشک دارید؟ چرا سلاح اتمی دارید؟
این را از اروپاییها قبول نمیکنیم که با حرف زور آمریکا همآواز شوند.